Príčinu smrti 23-ročného muža v areáli miestnej fabriky určí až pitva

09.07.2012 Vranov nad Topľou

Hencovce 9. júla (TASR) - Počas práce v spoločnosti Bukocel, a. s. zomrel dnes ráno 23-ročný muž. Príčina jeho úmrtia je predmetom vyšetrovania polície ako aj Inšpektorátu práce SR.
Pracovisko spoločnosti Bukocel, kde došlo k spomínanému úmrtiu sa nachádza v Hencovciach v areáli Bukózy Holding, a. s. Jej hovorca Michal Švábik informoval, že 23-ročný muž pracoval dnes počas rannej zmeny na prevádzke regenerácie spoločnosti Bukocel.
"O 10.28 h bolo jeho telo nájdené pri kanalizácii v budove predmetnej prevádzky. Zamestnanec vykonával kontrolu prevádzky," priblížil Švábik.
"Muž ležal pri odtokovom kanáli medzi 2. a 3. kalovým čerpadlom, pričom časť tváre a oblečenia bola v tekutine vytekajúcej z kanála, ktorá spôsobila poleptanie," uviedol na margo prípadu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.
Obhliadajúci lekár nezistil na mieste žiadne cudzie zavinenie, ani príčinu smrti. "V tejto súvislosti bola nariadená súdna pitva. Všetky skutočnosti nasvedčujú na zlyhanie srdcovej činnosti, respektíve kolaps organizmu," poznamenal hovorca Bukózy.
V súvislosti s úmrtím mladíka v areáli hencovskej spoločnosti začala polícia trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Prípadom sa zaoberá aj prešovské pracovisko Inšpektorátu práce.
Muži zákona vyšetrujú úmrtie v areáli spomínanej fabriky už druhýkrát za posledný týždeň. V utorok 3. júla tam mal prísť o život pracovník firmy po zásahu elektrickým prúdom.
 

Vyberte región